Enter PVA Bags 200x100mm

Danas kada su crvići lako dostupni i to po veoma povoljnim cenama, postoji potreba da se otkriju novi načini prezentacije mamaca.

Najefikasnije do sada je bilo prihranjivati lepljenim crvima i u tom smislu su ribolovci “otkrili” gradjevinsku rizlu odgovarajućeg prečnika koje je bila gotovo idealna za lepljenje. Cela ova operacija zahteva dosta vremena i sudova, pa često to bude najveća prepreka za ribolovce.

PVA vreće se već odavno koriste u šaranskom ribolovu, pa je za naš tim bio veliki izazov da testiranjima dodjemo do takve strukture PVA vrećica koja će odgovarati osnovnoj nameni, ali i našoj želji da posluži i za prezentaciju crvića na dno brzih reka.

Dugotrajnim testovima smo ipak došli do idealne strukture materijala, tako da sada možemo sa ponosom predstaviti NOVE PVA vrećice kojima je moguće prihranjivati crvićima. Dovoljno je obezbediti šljunak, rizlu, kamenje srednje veličine ili čak i pesak i sve je tu što je potrebno. U PVA kesicu sipati crve i materijal za otežavanje, jednostavno zavežemo gornji deo i plovkom, ili vadilicom udice izbuškamo na par mesta kesicu, kako bi lako isterali višak vazduha. U uslovima hladne vode (zimska sezona) potrebno je par minuta da se kesica otvori, dok je u letnjim uslovima dovoljno 30-ak sekundi. Kada se kesica rastopi na dnu, crvi polako krenu da se spuštaju nizvodno formirajući trag koji je za ribu neodoljiv.  Prednosti ovakve vrste hranjenja su u tome što ne privlačimo sitnu ribu praškastim i mirisnim komponentama, a najviše to što je zaista krajnje jednostavno. Slike koje prate ovaj tekst su uslikane ovih dana na Z.Moravi, kada je nakon nekoliko kesica, u roku od 30 minuta na hranjenu poziciju došla riba i to u intervalu kada kod okolnih ribolovaca nije bilo ulova.

PVA kesice su biorazgradive i potpuno su ekološki prihvatljivo rešenje, za razliku od konzervi, linemki i ženskih najlon čarapa koje su korišćeni do sada u iste svrhe.

 

Ribolovačka oprema
Proizvođač Enter

Zemlja porekla:Narodna republika kina
Uvoznik: PLUS SPORT DOO ADRANI
Adresa: R. Srbija, Kraljevo, Adrani 084a

cena:90,00
Količina:
Šifra proizvoda: 1690
Vidi sve iz kategorije:
Pva
Vidi sve od proizvođača:Enter
Nazad na proizvode
proizvod