benzar method feder toray carbon

pisac method feeder ribolov
pisac benze sabo
pisac 01.11.2020

Do 2020. godine paleta benzar  feeder štapova potpuno je obnovljena i  vjerujem da su jedna po jedna na police stigli štapovi pod imenom Zsolt Benzár, što može biti savršen izbor i za methodfeeder  i za standardnii ribolov feederima. Jedan od njih, Concourse Feeder, ranije je detaljno predstavljen, a sada dolazi štap koji mi je otvorio novu dimenziju methodfeeder  ribolovnih štapova. Dakle, u srcu ovog članka biće vrhunski, beskompromisni feeder štap, na koji  će kliknuti i najskeptičniji ribolovci, siguran sam u to!Štap  se naziva Concourse Method Feeder. Možda nije preterano reći da bi ovo ime uskoro moglo postati koncept i među domaćim ribolovcima, jer se iza tog imena krije se štap s jedinstvenim parametrima. Feeder Concourse Method dostupan je u dve dužine, 360 i 390m, što ga čini najboljim izborom za one koji vole ribolov srednjim i velikim daljinama.Futrola  ima 3 faha u koje se delovi  mogu odložiti dobro odvojeni jedni od drugih.Njihovu maksimalnu zaštitu pruža sunđerasta  zadnja strana futrole koja štiti naš štap od udaraca i svih vrsta štetnih spoljašnjih uticaja.

../../Content/blogPhotos/img_BENCE_SZABO_CONCOURSE_METHOD_2.jpg

Pozlaćeni natpis na štapu, s jedne strane, izuzetno je moderan, a s druge strane ukazuje da se ne radi o običnom masovnom proizvodu, već o posebnom, premium štapu!

../../Content/blogPhotos/img_BENCE_SZABO_CONCOURSE_METHOD_5.jpg

Na dnu drške možete pronaći sve važne informacije o štapu, od kojih je najveća težina bacanja 120 grama i IMOR, TORAY karbonska sirovina, za koju mislim da je  definitivno najbolja kvalitetna japanska  sirovina za izradu štapova danas.

../../Content/blogPhotos/img_BENCE_SZABO_CONCOURSE_METHOD_6.jpg

Štapov  imaju podijeljenu dršku. Njegov kraj, zahvaljujući konusnom dizajnu, omogućava vrlo sigurno držanje, tako da čak i u mokrim, kišnim uslovima, naše ruke ne mogu skliznuti s štapa za vrijeme snažnog bacanja.

../../Content/blogPhotos/img_BENCE_SZABO_CONCOURSE_METHOD_7.jpg

U slučaju štapa method feeder  Concourse, držač mašinice je možda jedan od najposebnijih elemenata, jer je ovim štapovima  dodat  visokokvalitetni držač mašinica izrađen od karbona, u koji mogu stati čak i velike mašinice" za daleke izbačaje.Čak ni model 390m nema više od 250 grama, što je izvanredan dobar pokazatelj u ovom cenovnom rangu. Naravno, izuzetno lagani Seaguide prstenovi postavljeni u  najkvalitetnijem nosaču imaju veliku ulogu u težini to jest lakoći štapa,pogotovo znajući da su ovi prstenovi gotovo bez težine.Štap sadrži 3 izmenjiva  vrha različitog intenziteta, od kojih je crveni najjači, žuti srednje jačine, a zeleni najmekši. Važno je reći  da  čak i upotrebom zelenog  vrha dinamika štapa se nemenja ni najmanje,

../../Content/blogPhotos/img_BENCE_SZABO_CONCOURSE_METHOD_8.jpg

Ime štapa je prepoznatljivo, jer je u osnovi razvijen za ribolov method feeder tehnikom. Mašinica takođe je od velike pomoći kod izbačaja na veće udaljenosti, jer ne postoji nepristupačna udaljenost za ovaj  štap uparen s odgovarajućom mašinicom! Već sam bacio 120-130 metara s njim i, iako ga u osnovi ne koristim kao štap  za daleke izbačaje, ipak je dobro znati da, ako situacija to zahteva, mogu dosegnuti i dalje od svojih konkurenata.Štap  ima neverovatna svojstva bacanja, zahvaljujući karbonskom materijalu Toray, zapravo on ispaljuje hranilicu poput rakete! Umirivanje štapa kod izbačaja je takođe neverovatno, jer se u tren oka vraća u prvobitni položaj, što takođe puno znači kod dalekih izbačaja. Vjerujem da se pomoću ovog štapa može postići ista udaljenost s mnogo manje napora nego uzimanje prosečnog  feeder štapa u ruku. To je ogroman plus u konkurentskom okruženju, a takođe značajno poboljšava preciznost  ribolova!

../../Content/blogPhotos/img_BENCE_SZABO_CONCOURSE_METHOD_13.jpg

Prilikom zamaranja ribe, Concourse Feeder pokazuje da osim snage ima I izuzetnu  fleksibilnostu . Ne pretjerujem kad kažem da je ulov većeg  amura  ili šarana takođe posebno  iskustvo sa štapom, a da ne spominjem stvarno velikog protivnika na udici!Blank djeluje brutalno dobro! U stvari, prilikom zamaranja uopšte se ne primjećuje da je štap opterećen  velikom ribom, tako dobro podnosi visoko  opterećenje. Može se koristiti za ribolov i jako jakog, velikog šarana i amura, a da im se ne otkine udica iz usta.

../../Content/blogPhotos/img_BENCE_SZABO_CONCOURSE_METHOD_14.jpg
nazad